Відомі результати першого конкурсу драматургічного перекладу імені Ірини Стешенко

Iryna Steshenko Drama Translation Competition
28 грудня 2022

 

Переможницею першого конкурсу драматургічного перекладу імені Ірини Стешенко стала Аліна Зацепіна з Миколаєва

Напередодні Нового року, партнери Ukrainian Drama Network готові оголосити результати першого конкурсу драматургічного перекладу імені Ірини Стешенко. Перекладачі працювали над уривком п’єси Івана Франка «Украдене щастя».

Організатори надзвичайно вдячні усім перекладачам, які знайшли можливість та натхнення працювати у таких складних умовах, а також членам журі, які ретельно прочитали та анонімно оцінили усі переклади. Обнадійливо, що попри усі виклики, які доводиться долати у дні страшної, несправедливої війни, перекладачі готові працювати заради популяризації української культури у світі.

Переможницею конкурсу стає Аліна Зацепіна (м.Миколаїв), магістрантка Чорноморського національного університету імені Петра Могили. Вітаємо Аліну з перемогою, дякуємо за чудовий переклад і з нетерпінням чекаємо подальшої співпраці для створення повного перекладу п’єси Івана Франка. Журі відзначило переклад Аліни Зацепіної за адекватність відтворення змісту оригіналу, неординарні рішення у перекладі українських реалій та стилістичну вишуканість.

Нагадаємо, що конкурс створено та проведено в рамках проекту Ukrainian Drama Network, ініційованого Театром на Жуках та профінансованого Стабілізаційним фондом культури та освіти Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt) та Гете-Інституту (Goethe-Institut). Організаторами конкурсу драматургічного перекладу стали Кафедра перекладознавства і контрастивної лінгвістики ім. Григорія Кочура ЛНУ ім. Івана Франка, Центр англомовної академічної та крос-культурної комунікації ЛНУ ім. Івана Франка та Лабораторія театрального перекладу. Ukrainian Drama Network реалізується за участі широкого кола партнерів, серед яких також Український Інститут, платформа УкрДрамаХаб, Театр драматургів, НСТДУ, Театральна платформа.